Having problems with your 1993 Buick LeSabre ?

My buick lost fluid from a busted transmision hose/line the repair shop replace bad hose but since then you have to let the car run for a couple of minutes before puting car in gear. once car is warmed up it runs like a champ. Is there a pump that could be bad?

Posted / edited by AnonymousUser on : 16-04-2018

Answers :

Check the transmission oil level on the dip stick whilst the engine is running. If it is low top it up by adding extra via the dipstick tube. I assume the line that broke was one of the cooling hoses to the radiator coil within the main coolant radiator. If the car was run for some time before the fluid loss was noticed than excessive wear will have occured to the brake bands and clutches. These wear fragments may be clogging the filter impeding fluid flow and this in turn will make the transmission unresponsive. If you transmission fluid is brown (see dipstick) instead of 'healthy pink' then I would suggest a new filter and transmission fluid change.
Sounds like you have damaged the transmission clutch pack.
Repair Help & Product Troubleshooting for 1993 Buick LeSabre

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Loading ...

  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0053 seconds