Having problems with your 1985 Audi 4000 S ?

Coolant in coolant reservoir did not fill low level in radiator

\015 1985 Audi 4000 S Quattro. Owned for 3 years, bought new radiator 3 years ago. Coolant temp sensor intermittently on, looked in reservoir, 1/2 full always, never went down. Finally looked in radiator, needed to add about 1.5 quarts, now light not flickering. Why isn't the coolant in the reservoir not topping off the level in the radiator?\015 Posted / edited by AnonymousUser on : 21-05-2018

Answers :

You must drain air out of system
\015\012so when engine is warmed up, just unscrew slightly the thermo time switch which is the highest sensor and unit in cooling system besides the reservoir, until alittle air releases then when antifreeze starts coming out then retighten to specs. BE VERY CAREFUL !!!! LOOSEN VERY SLOWLY AND NOT COMPLETELY REMOVE FOR THIS CAN CAUSE BURNS. MIGHT WANT TO USE A RAG AROUND SENSOR. If this doesnt solve it then make sure you have the correct rad. cap. Also that the filling hose is not clogged as well as the little port on radiator.
If there was an air lock this would not allow the reservoir to bleed out into system.\015\012
\015\012it sounds like it wasn't fully bled when the new radiator was put it, it can be tricky sometimes to get all of the air out.
Repair Help & Product Troubleshooting for 1985 Audi 4000 S

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Loading ...

  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0052 seconds