Having problems with your 1987 Audi 5000 CS ?

1986 5000 TQ running issue

\015 I have an 86 5000 CS TQ that has a bad hestitation under load. This does not occur when the engine is cold and I drive about 1-2 miles before the engine warms and it starts to hesitate. smooths out a little at higher operating temps and occassionally will run great while driving for a while. Have replaced plugs, O2 sensor and cap and rotor. no help there. No one seems to be able to diagnose the problem, but it has not gotten better with anything i've done. Any suggestions or advice before I just sell it?\015 Posted / edited by AnonymousUser on : 15-07-2019

Answers :

Try cleaning the rubber hoses associated with the idle speed stabilisation valve. If that doesn't help, try disconnecting the wiring plug from the same unit, if there is some improvement then replace the unit. You could also try checking the fuel warm up and cold start valves, these should give specific electrical readings on a meter at set temperatures, (I should be able to produce the relevant values and test procedures if you need them- let me know). It's possible that the injectors aren't opening at the correct pressure or that their spray pattern is poor. A fuel injection workshop should be able to service them for you. You could try running some injector cleaner through the system-you simply add it to the gas tank when you fill up.
Good luck, Bob.
Repair Help & Product Troubleshooting for 1987 Audi 5000 CS

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Loading ...

  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0084 seconds