Having problems with your 1999 Ford Taurus ?

Blower works no heat on 1999 Ford Taurus - 1999 Ford Taurus

Posted / edited by AnonymousUser on : 18-01-2021

Answers :

Check the heater hoses that go into the firewall to the heater core, they both should be hot,if only one is hot and the other isn't,then the core is plugged. Remove the hoses at the firewall, buy of hose the same diameter,buy enough length so that you can flush away from the engine compartment, install it on one of the heater core pipes,using a garden hose with a jet sprayer slowly blast water into the hose, until you see clean water coming out from the other pipe. Remove the hose and install it on the other pipe of the heater core and repeat the process,you may have to do it several times to completely unplug it. This is a typical problem with a 3.0, 2 valve taurus,coolant looks brown and rusty. The entire cooling system should be flushed, if it isn't the heater core will plug again.
Repair Help & Product Troubleshooting for 1999 Ford Taurus

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Loading ...

  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0055 seconds