Having problems with your 2000 Daewoo Lanos ?

2000 Daewoo. Lanos won't start after lining up timing marks

\015 Replaced the timing belt, lined up the marks exactly like a similar post, but still can't get the car to crank. I got it to backfire only once, but nothing since. What am I missing???\015 Posted / edited by AnonymousUser on : 17-12-2018

Answers :

Did you turn over any gears while belt was off to align timming marks?
\015\012if so did you encounter a resistance and forced the gear over with a bit more than normal force?
\015\012if so you could have bent valves which will cause back fire on start up run and dies then wont start again seen a few apprentices get caught by this from forgetting to align marks up before removal of belt or on assembly of head to block. then realising marks are out try to align and have bent valves.(there is a way to do this safely)
\015\012check compressions if very low in a couple or all cylinders valves are bent.
Repair Help & Product Troubleshooting for 2000 Daewoo Lanos

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Loading ...

  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0080 seconds