Having problems with your 2003 Mercury Mountaineer ?

My 2003 Mercury Mountaineer has an electrical problem. It started about a year ago with the key fob not working, I have bought 3 and all won't work even after re-programing. now tonight I went to

Posted / edited by AnonymousUser on : 15-04-2019

Answers :

Could be a windshile leak down the A-Pillar & water
gets into the delayed accy relay for the GEM Module
(Body Computer as ford called it for a few years) & you
get what you have now

Try Goolge as I did a few weeks ago for a relative
He had the same issue with the blower being on &
killing the battery

No real fix I found for the windshield leak
Seem a robot didn't put the rubber sealant
on correctly at the factory fo about 5 years
on several fords.

If it isn't water related then the GEM Module
controls all those body features

If you get a used one & match up the numbers,
you supposedly can avoid buying a reman gem
& the expense of having to reflash it to your factory
built combination
Repair Help & Product Troubleshooting for 2003 Mercury Mountaineer

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Loading ...

  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0055 seconds