Having problems with your 2005 Pontiac Vibe ?

Windshield washers not working

\015 The wipers (front and rear) respond when I activate the washer control, but no fluid.\015\012Reservoir is full.\015\012Fuse appears to be intact.\015\012Unable to trace much of hose from reservoir, but near reservoir hose appears empty.\015\012How can I trace fault without dismantling front end to access hose??!!\015\012\015\012Thanks\015 Posted / edited by AnonymousUser on : 19-07-2021

Answers :

I wouldn't worry about tracing the hose just yet, most likely it's a bad pump. Find the wire(s) going to the pump, usually on the bottom of the reservoir and connect a test light to a good ground. Then have someone try to 'squirt' the washer fluid while you touch the test light 'probe' to the pump's wire connector. If it lights but no fluid squirts, it's bad. They are cheap and usually very easy to replace. If it doesn't light there's a brake in the circuit somewhere. (bad fuse, bad connector, etc.) Good luck.
Repair Help & Product Troubleshooting for 2005 Pontiac Vibe

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Loading ...

  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0046 seconds