Having problems with your Hyundai Tiburon ?

Wipers and washer fluid not working, fuse keeps blowing. what could it be?

Posted / edited by AnonymousUser on : 29-06-2020

Answers :

It's probably your washer motor, it's fitted to the washer bottle below where you fill it up under the inner wing.
\015\012
\015\012The best way to get to it is to remove the wheel and wheelarch liner as you will have better access and can see what you're doing, a quick test is to swap the plug from the windscreen onto the rear washer pump (both pumps are in the same bottle), the hoses should be colour coded and I think the front one has a black pipe.
\015\012
\015\012Then try the switch again, if the back washer works from the front wash wipe switch, presuming it worked before and wasn't blocked then you know it's the motor, you can then either swap the pipes around and fix the rear one at a later date or get a replacement. (hot water will help slide the pipes on and off)
\015\012
\015\012These are, if I remember correctly expensive from the dealer but a breakers should have one at reasonable cost - or ebay.
\015\012
\015\012If the above doesn't work and the wire to the pump is undamaged then it's most likely to be the switch itself, I've not had to change one personally but have replaced a couple of motors on these.
\015\012
\015\012Hope this helps
Repair Help & Product Troubleshooting for Hyundai Tiburon

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Loading ...

  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0051 seconds